hulp nodig?
Neem contact op met ons!
(+31) (0) 475 - 461 574
ma t/m vr: 9.00 - 17.00u
Bel mij terug
Bel mij terug

Cascade opnieuw in de vaart!

Vrijdag 12 april jl. nam Rederij Cascade in Maasbracht haar ‘nieuwe’ passagiersschip De Maaslakei officieel in de vaart. Dit schip, dat voorheen voer onder de naam Cascade, is een opvallende verschijning in het Midden-Limburgse Maasplassengebied. Zowel in het exterieur als interieur is het thema ‘Limburgse zand- en grindwinning’ op een hoogwaardige manier tot in detail doorgevoerd. De metamorfose en restyling van Cascade naar Maaslakei werd mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en de gemeente Maasgouw. De officiële openingshandeling bij het omdopen van het schip werd afgelopen vrijdag verricht door dhr. Johan Lalieu (wethouder gemeente Maasgouw) in het bijzijn van zakenrelaties, medewerkers, familie en vrienden.

Het thema ‘Limburgse zand- en grindwinning’ loopt als een rode draad door de Maaslakei en is zelfs op subtiele wijze in de nieuwe naam verwerkt. Provincie en gemeente hoefden dan ook niet lang na te denken over een financiële bijdrage vanuit stimuleringsfondsen ter bevordering van onderscheidende toeristische concepten op de Maasplassen. Van het totale investeringsbedrag werd door eigenaars David van de Runstraat en Bianca Schmitz 95% besteed bij Limburgse mkb-bedrijven: 70% daarvan bij binnenvaartgerelateerde ondernemingen in de gemeente Maasgouw.     


Nieuwe troef op de zakelijke markt

Met de Maaslakei beschikt Rederij Cascade vanaf nu over uniek concept, niet alleen voor de particuliere maar vooral ook de zakelijke markt. De bijpassende slogan ‘Vergaderen, vieren en varen’ maakt duidelijk dat dit schip meer faciliteert dan alleen rondvaarten en feesten. Ook kleine, zakelijke groepen van 20 tot 60 personen vinden aan boord alles wat nodig is voor bijvoorbeeld een vergadering, productpresentatie, brainstormsessie of ‘dagje op de hei’. Zij worden door ‘de lakei’ op hun wenken bediend en zowel culinair als facilitair in de watten gelegd. De Maaslakei is uitgerust met hoogwaardige (keuken)apparatuur en audiovisuele middelen en is optimaal rolstoelvriendelijk.


Zand en grind

Het thema ‘Limburgse zand- en grindwinning’ is onlosmakelijk verbonden met havendorp Maasbracht, de thuishaven van Rederij Cascade, en de omliggende Maasplassen. Wie aan boord stapt van de Maaslakei wordt zowel op het bovendek als benedendek in deze thematiek ondergedompeld. Elementen zoals maasgrind, opgebaggerd hout en verroest staal geven de Maaslakei een industriële uitstraling. Eyecatcher is de trap die refereert aan de baggermolens die lange tijd in de Limburgse grindgaten actief waren. Met behulp van audiovisuele middelen wordt het thema in woord en beeld tot leven gebracht.

Inmiddels staat er al een fotoreportage van de Maaslakei online. Ook het beeldverslag van de Maiden Trip is al te bekijken op onze website.

Deel deze pagina op