hulp nodig?
Neem contact op met ons!
(+31) (0) 475 - 461 574
ma t/m vr: 9.00 - 17.00u
Bel mij terug
Bel mij terug

Groenste rederij van Limburg

Stage V motortechniek

In 2023 zijn beide schepen voorzien van ultrazuinige stage V motoren waarmee ca. 30% brandstofbesparing gerealiseerd kan worden. Stage V staat voor de meest strenge emissienorm van fijnstof (roetdeeltjes) en stikstof. De nieuwe Volvo Penta voortstuwingsmotoren zijn voorzien van een nabehandelingssysteem; hiermee wordt AdBlue ingespoten in de uitlaatgassen om fijnstof en stikstof te 'neutraliseren'. Daardoor wordt de uitstoot van roetdeeltjes en stikstof tot een minimum gereduceerd. Ook de 'hulpmotoren' aan boord voor de boegschroefinstallatie (Iveco) en de elektriciteitsvoorziening (JCB) zijn stage V gecertificeerd. De nieuwe motoren zijn bovendien geschikt voor HVO 100, een schoon alternatief voor diesel die volledig bestaat uit plantaardige oliën, afval, restoliën en vetten. Hiermee kan een CO2 reductie gerealiseerd worden van maar liefst 90%.

Green Deal voor de binnenvaart

Door deze vernieuwingen voldoen wij volledig aan de klimaatdoelstellingen die zijn vastgelegd voor de binnenvaart binnen de Green Deal. Bovendien streven we ernaar om op termijn volledig over te stappen naar HVO 100 brandstof; vanwege schaarste is deze brandstof op dit moment nog te kostbaar. Als alternatief tanken we nu de alternatieve brandstof GTL (Gas To Liquid). Deze brandstof wordt gemaakt van aardgas en is daarom niet fossielvrij; de CO2-uitstoot wordt echter gecompenseerd door een extra bedrag te betalen, waarmee de producent investeert in duurzame projecten zoals waterkrachtcentrales. Op die manier zijn de verbrandingsmotoren alsnog CO2-neutraal.

Meer comfort aan boord

Met deze aanpassingen wordt het comfort aan boord ook sterk verbeterd. U ruikt geen stinkende uitlaatgassen meer en het motorgeluid is stukken minder doordat de motoren flexibel staan opgesteld.

Op dit moment is er geen enkele rederij in Limburg waarvan hun hele vloot voldoet aan de stage V norm waardoor we gerust kunnen beweren dat Rederij Cascade de groenste rederij van Limburg is. 

Deel deze pagina op