hulp nodig?
Neem contact op met ons!
(+31) (0) 475 - 461 574
ma t/m vr: 9.00 - 17.00u
lunchpauze: 12.00 - 13.00u
Bel mij terug
Bel mij terug

Sluis-Havenpassage

Terug naar overzicht

Of u weleens door een sluis gevaren bent of niet, het passeren van de Drielingsluis van Maasbracht is beslist een unieke belevenis! Met een verval van bijna 12 meter is deze sluis namelijk de hoogste sluis van Nederland. Vlakbij deze sluis staat ook de Bediencentrale van Rijkswaterstaat. Vanuit hier worden alle sluizen, bruggen en stuwen vanaf de Belgische grens tot aan Belfeld op afstand bediend.

Nadat de Drielingsluis is gepasseerd, maken we nog een kort rondje door de Maasbrachter haven. Deze route wordt vanuit Maasbracht gevaren met 'De Gouverneur van Limburg'. Extra bijzonder is, dat deze 'groene' rondvaartboot volledig elektrisch voortgestuwd wordt. Het vaartuig is eigendom van het Maas Binnenvaartmuseum en wordt bemand door vrijwilligers.

Belangrijke info:

Deze rondvaartboot beschikt niet over horecafaciliteiten en er is geen toilet aan boord. Het vaartuig is open, beschermd met een zonnendak. Bij slechter weer worden de zijkanten voorzien van een doorkijkzeil. Het schip is dus speciaal ontworpen voor deze korte excursietoer.

Prijzen

12 jaar en ouder
€ 11,95
Kind 4 t/m 11 jaar
€ 7,50
Kind 0 t/m 3 jaar
€ 0,00

Te boeken op

Opties filteren op datum
Op de door u geselecteerde datum zijn er helaas geen afvaarten beschikbaar.

  Extra te boeken

  Bekijk eens de opties die extra te boeken zijn voor dit arrangement. De opties kunt u tijdens het boekingsproces gemakkelijk toevoegen. In deze lijst kunt u dus niets selecteren.

  Lunchpakket 'De Gouverneur'

  volwassene € 8,15 p.p.

  Lunchpakket 'De Gouverneur'

  Prijzen

  12 jaar en ouder
  € 8,15
  Kind 4 t/m 11 jaar
  € 7,60
  Kind 0 t/m 3 jaar
  € 0,00

  Vaarkaart Sluis-Havenpassage

  prijs € 1,10

  Vaarkaart Sluis-Havenpassage

  Prijzen

  Prijs
  € 1,10

  Uitstapjes en excursies

  Maas Binnenvaartmuseum

  volwassene € 5,00 p.p.
  Maas Binnenvaartmuseum

  Maas Binnenvaartmuseum

  Direct aan de havenboulevard ligt het Maas Binnenvaartmuseum met een veelzijdige collectie, die de rijke historie van de scheepvaart in Maasbracht weerspiegelt. Bovendien illustreert het museum de evolutie van een boerendorp tot een schipperscentrum van formaat. 

  De collectie van het museum bestaat uit verschillende maquettes en scheepsmodellen. Een van de meest fascinerende maquettes uit de collectie is die van het Schepenkerkhof. Deze maquette beeldt de ravage in de haven uit, die de Duitsers tijdens de Tweede Wereldoorlog (30-09-1944) hadden achtergelaten, nadat ze maar liefst 240 binnenvaartschepen
  tot zinken gebracht hadden. Bovendien zijn er ook diverse werkende modellen te bezichtigen, zoals de scheepslift van Arzviller (Oosten van Franrijk), maar ook die van een sluis, droogdok en een scheepswerf. Daarnaast zijn er tal van toebehoren voor de bouw van schepen, navigatie, laad en los gereedschappen en scheepsinterieurs. Foto-exposities laten zien hoe de schipper en zijn gezin werkten en leefden.

  Het Maas Binnenvaartmuseum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag vanaf 13.00 tot 17.00 uur. Een bezoek aan het museum buiten deze openingstijden is ook mogelijk vanaf 5 personen. Bent u met minder, dan wordt buiten deze openingstijden de entree voor minimaal 5 personen doorberekend.

  Prijzen

  12 jaar en ouder
  € 5,00
  Kind 4 t/m 11 jaar
  € 0,00
  Kind 0 t/m 3 jaar
  € 0,00
  Deel deze pagina op