Rederij Cascade gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen bij Facebook. Ook gebruiken we cookies en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.

melding verbergen Meer informatie
Bel ons direct op +31(0)475 - 461 574

Vloot

Rederij Cascade is actief met een vloot, bestaande uit drie schepen, namelijk de Cascade, Stadt Wessem en De Gouverneur van Limburg. Alle schepen hebben Maasbracht als thuishaven en zijn de hoofdbewoners van de Cruise Terminal Maasbracht. 

Cascade (motorpassagiersschip/ partyschip) 

De Cascade is het schip, waarmee de rederij is gestart in 2002. Het schip is destijds aangekocht van Rederij Stiphout in Maastricht, waar het jaren dienst heeft gedaan als VIP-schip onder de naam 'Mergelvallei'. Het schip biedt in de overdekte salons plek aan maximaal 100 passagiers, terwijl er buiten ca. 50 passagiers terecht kunnen. De typisch maritieme inrichting met comfortabele en klassiek gestofferde stoelen, de donkere hardhouten scheepsbetimmering en de messing elementen zorgen voor een intieme sfeer aan boord. Het schip beschikt over een sfeervolle scheepsbar, een dames- en herentoilet en een kleine keuken.

In de winter van 2018/ 2019 ondergaat de 'Cascade' een thematische restyle. Er is gekozen voor het thema 'Limburgse zand- en grindwinning'. Elementen, zoals grind, 'opgebaggerd' hout en geroest staal zullen een stoere look geven aan het schip. Meer info over de restyle van dit schip vindt u op deze pagina.

Stadt Wessem (motorpassagiersschip/ partyschip)

De Stadt Wessem is sinds 2005 eigendom van Rederij Cascade en heeft voor die tijd dienst gedaan als passagiersschip op de Randmeren vanuit Elburg. Het schip is oorspronkelijk gebouwd als Nederlands vrachtschip en is in 1990 omgebouwd tot passagiersschip. Het schip biedt in de overdekte ruimtes plaats aan ca. 175 passagiers; op het buitendek kunnen er ca. 80 personen verblijven. De Stadt Wessem is in 2015 grondig gerestyled en beschikt nu over een modern en eigentijds interieur met lounge, statafels met krukjes en de traditionele meubelinrichting met tafels en stoelen. Het buitendek is ook voorzien van een loungebank met kussens. Het schip beschikt over twee scheepsbarren, meerdere toiletten (waaronder toilet voor invaliden) en er is een horecakeuken aan boord. 

De Gouverneur van Limburg (elektrische rondvaartboot)

De Gouverneur van Limburg is een kleiner type rondvaartboot die speciaal gebouwd is als excursievaartuig voor rondvaarten door de Drielingsluis van Maasbracht. Bijzonder aan dit schip is de elektrische voortstuwingsinstallatie door middel van een elektromotor en een accupakket. Het schip beschikt over een capaciteit van ca. 50 passagiers en er is plek voor een beperkt aantal rolstoelgebruikers. Er is geen horecavoorziening of toilet aan boord. Wel is het toegestaan om eigen drank mee te nemen aan boord van dit schip. 

Deel deze pagina op