hulp nodig?
Neem contact op met ons!
(+31) (0) 475 - 461 574
ma t/m vr: 9.00 - 17.00u
lunchpauze: 12.00 - 13.00u
Bel mij terug
Bel mij terug

Vloot

Rederij Cascade is actief met een vloot, bestaande uit drie schepen, namelijk de Maaslakei (voorheen Cascade), Stadt Wessem en De Gouverneur van Limburg. Alle schepen hebben Maasbracht als thuishaven en zijn de hoofdbewoners van de Cruise Terminal Maasbracht. 

Maaslakei (motorpassagiersschip/ partyschip) 

De Maaslakei is het schip, waarmee de rederij is gestart in 2002. Het schip is destijds aangekocht van Rederij Stiphout in Maastricht, waar het jaren dienst heeft gedaan als VIP-schip onder de naam 'Mergelvallei'. Het schip biedt in de overdekte salons plek aan maximaal 98 passagiers, terwijl er buiten ruim 50 passagiers terecht kunnen. Het thema ‘Limburgse zand- en grindwinning’ is onlosmakelijk verbonden met het werkgebied van Rederij Cascade. Wie aan boord stapt van de Maaslakei wordt zowel op het bovendek als benedendek in deze thematiek ondergedompeld. Elementen zoals maasgrind, opgebaggerd hout en verroest staal geven de Maaslakei een industriële uitstraling. Eyecatcher is de trap die refereert aan de baggermolens die lange tijd in de Limburgse grindgaten actief waren. Met behulp van audiovisuele middelen wordt het thema in woord en beeld tot leven gebracht.

Stadt Wessem (motorpassagiersschip/ partyschip)

De Stadt Wessem is sinds 2005 eigendom van Rederij Cascade en heeft voor die tijd dienst gedaan als passagiersschip op de Randmeren vanuit Elburg. Het schip is oorspronkelijk gebouwd als Nederlands vrachtschip en is in 1990 omgebouwd tot passagiersschip. Het schip biedt in de overdekte ruimtes plaats aan ca. 175 passagiers; op het buitendek kunnen er ca. 80 personen verblijven. De Stadt Wessem is in 2015 grondig gerestyled en beschikt nu over een modern en eigentijds interieur met lounge, statafels met krukjes en de traditionele meubelinrichting met tafels en stoelen. Het buitendek is ook voorzien van een loungebank met kussens. Het schip beschikt over twee scheepsbarren, meerdere toiletten (waaronder toilet voor invaliden) en er is een horecakeuken aan boord. 

De Gouverneur van Limburg (elektrische rondvaartboot)

De Gouverneur van Limburg is een kleiner type rondvaartboot die speciaal gebouwd is als excursievaartuig voor rondvaarten door de Drielingsluis van Maasbracht. Bijzonder aan dit schip is de elektrische voortstuwingsinstallatie door middel van een elektromotor en een accupakket. Het schip beschikt over een capaciteit van ca. 50 passagiers en er is plek voor een beperkt aantal rolstoelgebruikers. Er is geen horecavoorziening of toilet aan boord. Wel is het toegestaan om eigen drank mee te nemen aan boord van dit schip. 

Deel deze pagina op