Rederij Cascade gebruikt cookies en scripts van Google om uw gebruik van onze websites geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen en advertenties kunnen tonen bij Facebook. Ook gebruiken we cookies en scripts van Facebook, Twitter, LinkedIn en Google om social media integratie op onze websites mogelijk te maken.

melding verbergen Meer informatie
Bel ons direct op +31(0)475 - 461 574

De Gouverneur van Limburg

De Gouverneur van Limburg heeft een lengte van 13,50 meter, een breedte van 3,50 meter en is geheel vervaardigd uit aluminium door Tinnemans Scheepsbouw B.V. uit Maasbracht. Het vaartuig biedt plek aan ca. 50 passagiers, waaronder ook enkele plekken voor rolstoelgebruikers.

De Gouverneur van Limburg is een 'groene' rondvaartboot: deze wordt elektrisch aangedreven met een elektromotor, gevoed door een accupakket. Het accupakket wordt geladen met groene stroom. Aan boord is er geen horecavoorziening en toilet aanwezig. Er is dus sprake van een volledig klimaatneutrale exploitatie.

Het excursievaartuig is speciaal ontworpen voor korte rondvaarten door de Drielingsluis van Maasbracht. Bij goed weer worden de zijpanelen eruit gehaald, zodat passagiers een vrij zicht naar buiten hebben.

De Gouverneur van Limburg is overigens in eigendom van het Maas Binnenvaartmuseum in Maasbracht. Het schip wordt bemand door vrijwilligers van dit museum, veelal gepensioneerde beroepsschippers met passie voor de binnenvaart. Rederij Cascade zorgt voor commerciële ondersteuning door 'hun' Sluis-Havenpassage te vermarkten en promoten binnen het toeristisch aanbod en als suggestie voor kleinere gezelschappen. Daarnaast faciliteren wij de Gouverneur met een ligplaats en afvaartlocatie aan onze Cruise Terminal.

Deel deze pagina op