hulp nodig?
Neem contact op met ons!
(+31) (0) 475 - 461 574
ma t/m vr: 9.00 - 17.00u
lunchpauze: 12.00 - 13.00u
Bel mij terug
Bel mij terug

Partyschip Stadt Wessem

Het schip 'Stadt Wessem' heeft in 2015 een complete restyling ondergaan en dat ziet u al direct bij binnenkomst. De opdracht aan de interieurbouwer destijds was kraakhelder: breek het 'stoffige' imago van een stereotype rondvaartboot en creëer onderscheidend vermogen op Limburgse schaal. En dat is gelukt! De 'Stadt Wessem' heeft een fris en eigentijds interieur met stijlvolle LED verlichting en geraffineerde accenten, zoals een opkleurend wavereliëf in de lambrisering en robuuste panelen, die doen denken aan een roestig scheepsdek. De frisse turquoise kleur zorgt voor een kleurrijk contrast en komt terug in de transparante vitrage, in de stoffering van de lounge en in elementen van de scheepsbar.

Het modulaire inrichtingsconcept aan boord maakt het mogelijk om meerdere meubelplannen te realiseren. Zo zijn er inrichtingen mogelijk met traditionele tafels en stoelen, statafels (met krukjes) en loungebanken. Daarnaast beschikt het schip over een geavanceerd presentatiesysteem met LED-screens, WiFi en zelfs live-cooking is mogelijk aan de teppanyaki plaat. Het buitendek is ingericht met een heerlijke loungebank met buitenkussens. 

We durven met trots te beweren: de Stadt Wessem is het meest hippe en trendy partyschip in Limburg!

Meer foto's van het schip 'Stadt Wessem' kunt u bekijken in het fotoalbum

Capaciteit

  Wettelijk maximum 250 passagiers
  Zitcapaciteit beneden 100 passagiers
  Zitcapaciteit boven 75 passagiers
  Zitcapaciteit buitendek 75 passagiers
  Eventcapaciteit 50 - 200 passagiers

Tijdens een event kan bijvoorbeeld het bovendek ingericht worden als loungeruimte terwijl op het andere dek ruimte is voor een swingend feest met statafels en ruime dansvloer, of juist een formeler diner met zitplaatsen aan tafel. Groepen tot maximaal 90 personen kunnen in een ruimte gelijktijdig gebruik maken van een dinerbuffet, waarbij het buffet zelf ook in dezelfde ruimte staat opgesteld. 

Toegankelijkheid

Het schip is rolstoelvriendelijk. Dit houdt in, dat de entree gelijk is het het hoogteniveau van de steiger of terminal. Daarnaast is er een toilet voor invaliden aanwezig en het bovendek is bereikbaar met een stoellift. De maximale rolstoelbreedte voor de entree is 90 cm; voor het invalidentoilet 75 cm.

Toiletten

Er zijn in totaal 2 urinoirs en 4 toiletten, waarvan 1 rolstoeltoegankelijk. 

Technische gegevens

  E.N.I. nummer 2310301
  Lengte 38,06 meter
  Breedte 6,56 meter
  Diepgang 1,73 meter
  Kruiphoogte 6,40 meter
  Bouwjaar 1958
  Ombouw 1990
  Vaargebied zone 2, 3 en 4
  Voortstuwing General Motors (265 pk)
  Boegschroef DAF (60 pk)
  Generator 1 DAF (1x 60 kVA)
  Generator 2 DAF (1x 50 kVA)
  Noodgenerator Hatz (17,5 kVA)

 

Nautische uitrusting

Het schip is uitgerust met allerlei apparatuur, waaronder een stuurpiloot, en voldoet geheel aan de voorschriften van Inspectie Leefomgeving en Transport. Het schip beschikt tevens over een daglichtradar, waardoor continuïteit gewaarborgd is. 

Het schip verkeert in uitstekende staat en er wordt structureel onderhoud gepland, zowel door ons interne onderhoudsteam alsook door externe partijen. Zo is er in 2014 nog een volledige revisie van de voortstuwingsmotor uitgevoerd en ook de hoofdgenerator is in 2015 compleet overhaald. Begin 2017 is er een technische inspectie uitgevoerd, waaronder een diktemeting en is het hele schip geconserveerd. Tenslotte is er in 2020 een geheel nieuw hydraulisch stuurwerk ingebouwd, dat voldoet aan de meest strenge nieuwbouwnorm voor de passagiersvaart.

Deel deze pagina op